Om blancolån och vad det är

blancolanLån är en annan finansiell produkt jämte försäkringar och sjukvårdsförsäkringar som det mesta handlar om på denna sajt. I denna artikel tänkte vi dock redogöra för begreppet blancolån och vad detta egentligen.

Vad är blancolån?

Ett blancolån är kort och gott ett lån där kreditgivaren inte kräver någon säkerhet i form av pant. Lån med säkerhet är exempelvis ett bostadslån där kreditgivaren tar bostaden som pant för om låntagaren inte återbetalar lånet enligt plan. Fördelen med blancolån, eller privatlån som denna låntyp också brukar kallas, är att man kan använda pengarna till vad som helst. Kanske vill man låna för att åka på en resa eller köpa lite nya prylar? Isåfall kan blancolån vara en lösning. Det är dock inte att rekommendera att låna för ren konsumtion så det är bättre att isåfall använda blancolånet som finansieringsform för någon typ av investering eller för att betala insats till en bostad. Har man många små krediter såsom avbetalningar eller sms-lån så kan det även vara klokt att ta ett blancolån för att betala av dessa – då brukar man få ner den totala räntekostnaden avsevärt.

Kan man låna hur mycket som helst i form av blancolån? Nej dessa lån brukar vara begränsade till belopp mellan 5000 kr och 500000 kr, mer än så brukar inte gå att låna upp som blancolån, i alla fall inte hos samma kreditgivare. Räntan är också högre på blancolån jämfört med lån med säkerhet och vanligtvis ligger räntenivåerna på mellan 5 % och 10 % beroende på kreditvärdighet och andra faktorer hos den sökande.

Hur hittar man bästa blancolånet?

Det finns minst 20 aktörer i Sverige som erbjuder blancolån till privatpersoner. Det är tidskrävande att ringa runt till alla dessa för att förhandla om räntor och villkor. Dessutom så tar alla kreditgivare en kreditupplysning vilket inte ser så snyggt ut med så många olika kreditupplysningar i registren.

Därför är det smartare att vända sig till en låneförmedlare såsom Sambla som effektivt gör en massförfrågan till alla anslutna kreditgivare varpå det bara är för den sökande att välja det mest förmånliga erbjudande. Dessutom så tas endast en kreditupplysning om man använder sig av en låneförmedlare. Förutom detta så har ju personalen hos en låneförmedlare gedigen erfarenhet av lån och vad man bör tänka på.

Slippa betala böter för däcken, investera i sjukvårdsförsäkring istället

Är du bilägare? Förhoppningsvis har du då koll på att det finns en del lagar och regler kring vilka däck som får användas när i Sverige. I korthet innebär dessa att du måste ha vinterdäck (friktion- eller dubbdäck) mellan 1 december till och med 31 mars året därpå. Men vad händer om man inte håller sig till dessa regler? Eller om man kör med vinterdäck på sommaren? Eller om man inte uppfyller kraven för mönsterdjup? Blir man stoppad i en poliskontroll så kan man åka på böter enligt listan nedan.

Däckböter

  • 1200 kr om du inte haft vinterdäck under ovan angiven tid
  • 1200 kr om du inte har tillräckligt mönsterdjup
  • 500 kr om du har dubbdäck under otillåten tid

Som du ser så kan få betala dyrt om man slarvar med bildäcken. Så var noga med detta och slipp betala böter i onödan. Att vara noggrann med rätt däck ökar dessutom trafiksäkerheten och minskar miljöpåverkan.

Lägg pengarna på en sjukvårdsförsäkring istället

Istället för att betala däckböter så rekommenderar vi istället att lägga pengarna på en sjukvårdsförsäkring. Den kan ge dig snabb och effektiv vård om du skulle behöva. Det gör att man kan känna sig mer trygg.

Vill du läsa mer om däck och böter så kan du följa denna länk vinterdäck böter.

Mercedes-ägare: Spar pengar genom att köpa bildelarna online!

mercedes bildelar

Köp bildelarna på nätet för din Mercedes

Även om Mercedes personbilar innebär både körglädje och kvalitet så händer det att dessa bilar går sönder. Verkstadsbesöket kan då bli ganska kostsamt. Därför kommer här ett tips på hur man kan göra för att spara pengar om man behöver bildelar. De pengar man sparar kan man sedan använda för att teckna en sjukvårdsförsäkring (dessa brukar nämligen inte vara billiga – men kan ändå vara nödvändiga för att få snabb vård om olyckan eller sjukdomen är framme).

Köp bildelar på nätet

Om du exempelvis äger en Mercedes-Benz E-Klass och behöver en dragkrok, lambasond eller katalysator så blir det betydligt billigare att köpa detta via nätet. En e-handel som specialiserat sig på just bildelar till Mercedes Benz och andra bilmärken är www.Bildelar-Online.se. Det är superenkelt att gå in på denna sajt och välja Mercedes-Benz E-Klass (om det är denna bilmodell du äger, annars väljer du naturligtvis din aktuella bilmodell). Därefter väljer du din årsmodell och får då alla tillgängliga bildelar presenterade. Priserna kommer slå dig med häpnad och jämför du med att köpa delarna hos den lokala verkstaden så kan du spara tusentals kronor. Bildelar-Online.se erbjuder dessutom gratis frakt om beställningen överstiger 2500 kr. Såhär i januari så brukar det vara extra tacksamt att spara lite pengar eftersom jul och nyår kan tära en del på privatekonomin och ändå skall ju försäkringspremien för sjukvårdsförsäkringen betalas in för att inte tappa skyddet.

Breaking News – Taket i a-kassan är nu höjt

Så har det då höjts – taket i a-kassan. Efter flera års väntan hos fackförbunden samt förmodligen hos a-kassorna själva så har äntligen taket höjts. Det är nu många år sedan en höjning i a-kassan gjordes och i takt med att reallönerna ökat så har relativt sett andelen a-kasse-ersättning minskat. Men nu blir det ändring på det – även om inte a-kassahöjningen är så hög som kanske många hoppats. Från tidigare nivå på 80 % av 18 700 så höjde Regeringen ersättningen den 7/9 till 80 % av 25 025 kr. Du kan läsa mer om bakgrunden och vilka ersättningsnivåer som nu gäller i denna artikel.

Krockade med bilen – Tur man hade en bra sjukvårdsförsäkring och verkstad

I torsdags så skulle jag på sedvanligt vis ta mig till jobbet inne i Stockholm City. Eftersom jag bor i förorten så har jag ca 45 minuter in till City (brukar ju vara en hel del bilköer på morgonkvisten). Denna dag hade jag lite extra brått eftersom jag hade ett möte vid 8.30. Tidsoptimist som man är så blev det ju ändå ganska stressigt. Trampade gasen i botten för att hinna till mötet och råkade tyvärr sladda ner i diket i all hast. Tyvärr så ledde detta till ett benbrott och plåtskador på bilen. Som tur är så har jag sjukvårdsförsäkring vilket gjorde att jag kunde få träffa en läkare omgående. Har även en bra bilverkstad så de fixade plåtskadorna på 3 dagar!

Vad innehåller en sjuk- och olycksfallsförsäkring?

En sjuk- och olycksfallsförsäkring består av många delar vilka alla har samma syfte – att ge ekonomiskt stöd vid olycka eller sjukdom. De olika delarna heter något olika mellan olika försäkringsbolag men nedan presenteras de under ett av de namn som oftast används.

Nedsatt Funktionsförmåga – Kallas även Medicinsk invaliditet och innebär att man får ersättning för bestående skada som medfört nedsatt funktionsförmåga under resten av livet.

Händelser – Engångsbelopp som betalas ut för vissa händelser d.v.s. att man får diagnosen att man har en av de sjukdomar som står i försäkringsavtalet.

Första Hjälpen/Akutvård – En fast summa som betalas ut för första natten på sjukhus.

Sjukhusvistelse – Ersättning per dag man ligger inne på sjukhus men där det inte är akut.

Olycksfallshjälp – Engångsbelopp betalas ut om man blivit sjukskriven i minst 30 dagar. Detta oavsett orsak.

Rehabilitering – Ersättning för rehabilitering och hjälpmedel som kan behövas för att klara av vardagen.

Kris – Om man varit med om en traumatisk olycka eller liknande kan krishjälp behövas. Genom sjuk- och olycksfallsförsäkringen kan man få besök hos psykolog eller liknande.

 Läkarkostnader – Ersätter kostnader för läkarvård i samband med olycka.

Tandvård – Ersätter kostnader för tandvård efter olycka.

Resekostnader – Taxiresa eller milersättning går att få till och från sjukhus eller hälsocentral. Är det inte akut måste det vara efter läkares rekommendation.

Merkostnader – Vid olyckan kan kläder, glasögon eller andra hjälpmedel gått sönder. Dessa går det även att söka ersättning för.

Ärr  – Får man ett ärr efter en olycka eller sjukdom kan man få ett engångsbelopp för detta. Hur mycket man får beror på ärrets storlek och placering.

Livförsäkring – Den sista punkten som ingår är livförsäkringen. De flesta försäkringsbolag har som grund att betala ut ca 50.000kr vid dödsfall. Vill man höja denna siffra finns möjligheten att göra detta vilket då motsvarar en separat livförsäkring.

När man behöver pengar

När man behöver lite pengar på kontot så brukar jag sälja saker som jag har och som jag inte direkt använder. Men ibland så är det svårt att å grejer sålt och då kan det verkligen knipa. Därför brukar jag även låna pengar med jämna mellanrum och det finns riktigt bra sidor där man kan läsa mer om alla låna. Om du klickar på länken så kommer du till en bra sida där det står en massa om att låna pengar. Främst gäller det smslån och snabblån som du kan ta på nätet eller via mobilen. Det är riktigt bra lån som har schysst ränta och bra villkor. Läs mer om du är intresserad och vill veta mer.

Att ta ett lån på 2000

Lån 20000 är en typ av mini-lån eller micro-lån och alltså inte att förväxla med större lån till bostaden eller liknande. Räntan är relativt sett betydligt högre på ett ån av denna storlek, eftersom långivaren i har samma säkerhet som vid exempelvis ett bostadslån. När det kommer till bostadslån så har ju långivaren bostaden som säkerhet. Kan inte låntagaren betala så kan därför banken ta över bostaden och sedan avyttra den för att på så vis få tillbaka sina utlånade pengar. Detta är ju inte möjligt på samma sätt med ett lån på 2000 varför långivaren helt enkelt vill ha högre ränta för att kompensera för risken.

Vad man kan göra för 100000 kr

Jag har en del funderingar kring det här med lån. Det verkar ju finnas så många olika typer! Ta till exempel det här med blancolån. Är det att betrakta som exempelvis lån 100000 kr där man inte behöver fast anställning och så för att ta lånet? Eller är kraven höga för att kunna ta ett sådant lån? Jag ha nämligen ingen fast anställning och skulle gärna vilja bygga om i badrummet. Något som jag räknar med skulle kosta typ 100000 kr. Det är i alla fall beloppet som jag fått på offerten från hantverkaren. För detta skulle jag få en totalrenovering, men frågan är alltså om jag få ett lån beviljat av någon bank eller lånföretag?

Hälsokost

HälsokostHälsoskott är ett livsmedel vars syfte är att komplettera den vanliga maten och kan innehålla såväl fetter, proteiner, vitaminer mineraler och kolhydrater. Det finns också olika sorters hälsokost beroende på vilken typ av aktivitet du verkar inom. Mest förekommande är proteinpulvret som hjälper dig att bygga upp muskler snabbare efter utförd fysisk aktivitet.

Dock bör du, nybörjare såväl som erfaren, noga läsa igenom olika oberoende recensioner av den valda hälsokosten då vissa typer kan innehålla ämnen som kan vara skadligt. Att köpa hälsokost online är billigt, men man måste likväl ta reda

på information. Detta problem är lyckligtvis betydligt mer ovanligt bland svenska online hälsokost-butikerna än de utländska.